Антипригарне покриття FERNOGREEN
Перед першим використанням:
- видаливши пакувальний матеріал, вимийте посуд теплою водою з миючим засобом і м'якою ганчіркою, ретельно промийте та витріть насухо м'яким рушником;
- перед першим приготуванням їжі нагрійте сковороду на слабкому вогні, змастіть антипригарне покриття рослинною олією, дайте сковороді охолонути, видаліть надлишки масла паперовим рушником. Олія необхідна для м'якої обробки поверхні та оптимізації властивостей покриття. Таку обробку слід повторювати час від часу або перед приготуванням їжі, якщо посуд не використовувався тривалий час.
Приготування їжі в кухонному посуді з покриттям FERNOGREEN:
- перед приготуванням їжі переконайтеся, що сковорода чиста;
- дістаньте продукти з холодильника не менш ніж за 10 хвилин до початку приготування, щоб температура продуктів досягла рівня кімнатної;
- уникайте повного википання вмісту сковороди. Не нагрівайте сковороду протягом тривалого часу без продуктів;
- готуйте на слабкому або середньому вогні;
- незважаючи на те, що покриття FERNOGREEN має високу стійкість до утворення подряпин при використанні металевого кухонного приладдя, для продовження терміну служби кухонного посуду рекомендується використовувати бамбукові, силіконові, пластмасові або дерев'яні інструменти;
- перш ніж поставити сковороду в духовку, зніміть всі ручки, що виготовлені з синтетичного матеріалу. Посуд з ручками з синтетичного матеріалу забороняється використовувати для приготування їжі в духовці. Використовуйте прихватки, щоб дістати посуд з духовки.
Поради щодо економії енергії:
- готувати слід на конфорці, діаметр якої приблизно дорівнює діаметру сковороди;
- при приготуванні їжі на газовій плиті відрегулюйте полум'я таким чином, щоб воно не обпікало бічні стінки сковороди.
Догляд та чистка:
- дайте сковороді охолонути перед тим, як почати її мити;
- сковороду з покриттям можна мити в посудомийній машині в щадному режимі, але покриття FERNOGREEN легко чиститься вручну;
- після кожного використання очищайте виріб вручну за допомогою рідкого миючого засобу. Не використовуйте для цієї мети чистячі засоби, що містять лимонну кислоту або відбілювач. Мийте виріб за допомогою губки або серветки для миття посуду. Не використовуйте металеві або нейлонові мочалки, абразивні миючі засоби. Ополосніть виріб теплою водою і витріть насухо м'яким рушником. Завжди ретельно мийте посуд після використання, інакше при подальшій експлуатації залишки їжі пристануть до поверхні, в результаті чого продукти пригорять;
- якщо все ж залишки їжі прилипли до поверхні виробу, їх можна без зусиль видалити. Для цього налийте трохи води в сковороду та поставте її на слабкий нагрів, не доводячи до кипіння. Використовуйте дерев'яну лопатку для зняття залишків їжі;
- якщо ви зберігаєте каструлі та сковорідки, склавши їх стопкою, прокладайте між ними рушники, щоб виріб, що розташований вище, не подряпав поверхню того, що знаходиться під ним.
Правила техніки безпеки:
- не дозволяйте дітям перебувати поруч з плитою в процесі приготування на ній їжі;
- щоб уникнути травмування, будьте обережні при поводженні з гарячими каструлями та сковородами;
- з метою безпеки ніколи не залишайте посуд без нагляду в процесі експлуатації та переконайтеся, що ручки виробу не виступають за краї плити;
- конструкція ручок сковороди забезпечує мінімальну теплопередачу. Проте, ручки можуть нагрітися при тривалому приготуванні їжі.