Ножі. Правильна експлуатація та догляд
Перед першим використанням ножі необхідно ретельно вимити, сполоснути і витерти насухо.
Після експлуатації ми рекомендуємо ножі мити відразу ж. Просто покладіть ніж на плоску поверхню і ретельно протріть лезо вологою тканиною з обох сторін. Якщо необхідно, додайте трохи засобу для миття посуду, після чого витріть виріб насухо.
Ножі з ручками з синтетичних матеріалів або нержавіючої сталі підходять для миття в посудомийній машині (навіть при наявності заклепок на рукоятках). Однак оптимальний спосіб очищення ножів - миття вручну, тому що висока температура і миючі засоби негативно впливають на стан рукояток, що з часом призведе до їх розхитування.
Якщо ви все-таки вважаєте за краще використовувати для очищення ножів посудомийну машину, переконайтеся в тому, що леза не стикаються з іншими предметами, тому що контакт з іншими столовими приборами, каструлями і сковородами призведе до появи подряпин на їх поверхні. Використовуйте економічну програму миття при температурі 55 ° C.
Методика використання мусата BergHOFF для правки кухонних ножів
1. Міцно тримаючи в одній руці мусат, встановіть його під правильним кутом на стійку поверхню.
2. Візьміть ніж в іншу руку. Поверніть лезо ножа під кутом 90 ° до точила. Больстер ножа повинен бути близько розташований до мусату.
3. Потім скоротіть кут між мусатом і ножем до 45 °. Отриману відстань зменшите наполовину, помістивши лезо під кутом 22 ° до точила. Злегка натискаючи, переміщайте ніж під кутом 22 ° з положення 1 ... в положення 2.
4. З міркувань безпеки здійснюйте описану вище процедуру повільно і не поспішаючи. Здійснюючи швидкі рухи, ви не зможете поліпшити якість заточування ножа.
5. Переверніть ніж і повторіть кроки 1-5.
6. Виконуйте описану процедуру 5 разів по черзі (а не підряд!) для кожного боку леза.