menu

Ножі. Правильна експлуатація та догляд

Перед першим використанням ножі необхідно ретельно вимити, сполоснути і витерти насухо.

Після експлуатації ми рекомендуємо ножі мити відразу ж. Просто покладіть ніж на плоску поверхню і ретельно протріть лезо вологою тканиною з обох сторін. Якщо необхідно, додайте трохи засобу для миття посуду, після чого витріть виріб насухо.

Ножі з ручками з синтетичних матеріалів або нержавіючої сталі підходять для миття в посудомийній машині (навіть при наявності заклепок на рукоятках). Однак оптимальний спосіб очищення ножів - миття вручну, тому що висока температура і миючі засоби негативно впливають на стан рукояток, що з часом призведе до їх розхитування.

Якщо ви все-таки вважаєте за краще використовувати для очищення ножів посудомийну машину, переконайтеся в тому, що леза не стикаються з іншими предметами, тому що контакт з іншими столовими приборами, каструлями і сковородами призведе до появи подряпин на їх поверхні. Використовуйте економічну програму миття при температурі 55 ° C.

Методика використання мусата  BergHOFF для правки кухонних ножів

1. Міцно тримаючи в одній руці мусат, встановіть його під правильним кутом на стійку поверхню.

2. Візьміть ніж в іншу руку. Поверніть  лезо ножа під кутом 90 ° до точила. Больстер ножа повинен бути близько розташований до мусату.

3. Потім скоротіть кут між мусатом і ножем до  45 °. Отриману відстань зменшите  наполовину, помістивши лезо під кутом  22 ° до точила. Злегка натискаючи,  переміщайте ніж під кутом 22 ° з  положення 1 ... в положення 2.

4. З міркувань  безпеки здійснюйте описану  вище процедуру повільно і не поспішаючи.  Здійснюючи швидкі рухи, ви не  зможете поліпшити якість заточування ножа.

5. Переверніть ніж і повторіть кроки 1-5.

6. Виконуйте описану процедуру 5 разів по черзі (а не підряд!) для кожного боку леза.